Komunitní platforma Circle nově podporuje i platby v CZK

On: Srp 2, 2024

Skvělá zpráva pro všechny, kdo pro svůj membership program či správu komunity používají (nebo zvažují) platformu Circle Communities. Podařilo se mi s podporou domluvit podporu členských plateb v CZK – a od včerejška je v Circle můžete aktivně využívat.

Osobně mám z téhle novinky hodně velkou radost – stejně jako z toho, jak pružně je podpora schopná reagovat na potřeby a požadavky uživatelů.

Mluvili jsme zároveň i o možnostech české lokalizace (přímo v komunitě není angličtina zásadním problémem, ale občas je pro neangličtináře trochu náročnější proces registrace). Ta je u Circle v dlouhodobém plánu, ale zatím nemá konkrétní termín na roadmapě nových funkcí.

 

Nevím, co jsou Circle Communities, ale chci to vidět!

 

Circle Communities je platforma pro správu komunit a membership programů, včetně placených. Snadno vám nahradí Facebookové skupiny, členskou sekci na webu, nástroje typu Zoom a spoustu dalších věcí, které teď pravděpodobně používáte pro své online podnikání. Všechno na jednom místě – fungující na desktopu i v mobilní aplikaci.

Komunitní část je přehledná, bez reklam, neřádí v ní žádný šílený algoritmus určující, co vaši členové uvidí a co ne. Vy sami určujete, kam mohou vaši členové přispívat – a které prostory si necháte třeba jen pro vlastní prezentaci.

Kromě klasických příspěvků můžete na Circle přidávat i kurzy, události, živá vysílání či webináře… Přístupy k jednotlivým prostorům a kurzům můžete nechat otevřené pro všechny členy – a nebo je zamknout za paywall. S jednorázovými nebo opakovanými platbami (u opakovaných vám systém rovnou hlídá, zda má člen uhrazenou aktuální platbu a má tedy stále přístup do placených částí).

 

Jak to vypadá uvnitř?

 

 

Ukázka vydá za tisíc slov. Pojďte nakouknout do naší komunity The Funnel Empire, kterou provozujeme právě na Circle.

Přejít do komunity The Funnel Empire ->

Otevře se vám veřejná část komunity – kde vidíte jen omezené množství prostorů a příspěvků (i tohle nastavení umožňuje – zobrazit nepřihlášeným návštěvníkům jen část komunity). Přidat se můžete tlačítkem Sign up vpravo nahoře. Po přihlášení se vám otevře celá bezplatná část komunity, kterou si můžete projít a cokoliv si v ní vyzkoušet. V menu vlevo dole najdete odkaz na stažení mobilní aplikace. V komunitě vás rádi uvidíme i v případě, že si chcete platformu jen prohlédnout a vyzkoušet.

Co když chci Circle pro svou vlastní komunitu / membership?

 

Jak na to, pokud se vám Circle jako komunitní platforma líbí natolik, že ji chcete používat pro své vlastní klienty či komunitu?

14 dní na vyzkoušení

 

Na https://try.circle.so/start-trial zadejte svou e-mailovou adresu a klikněte na Get started. Založí se vám přístup k vaší vlastní komunitě, který si můžete na 2 týdny vyzkoušet zdarma. Poté se rozhodnete, jestli u Circle zůstanete a vyberete si některý z dlouhodobých plánů.

 

Ceník

 

Provoz komunity na Circle je placený – platíte ho vy, jako zakladatel/ka komunity. Je na vás, jestli se následně rozhodnete zpoplatnit svoji komunitu (nebo třeba jen její část) pro vaše členy.

Ceník najdete na https://try.circle.so/cenik

Plán Professional vám pro začátek pravděpodobně bude bohatě stačit, pokud ne, můžete si většinu funkcí dokoupit i jednotlivě (počet prostorů, moderátorů…), bez toho, abyste navyšovali celý plán.

 

Jak celou komunitu nastavit a používat

 

Nastavení komunity není složité – ale není úplně jednoduché přijít na to, co všechno musíte nastavit a kde. Proto máme na nastavení a používání Circle natočený kurz, podle kterého si celou platformu snadno nastavíte sami – a nebo to za vás zvládne třeba virtuální asistentka.

Kurz je placený a najdete ho na Jak na Circle communities.

Protože jsem affiliate partnerem Circle, dávám ho jako bonus zdarma všem, kdo si komunitu na Circle objednají přes můj partnerský odkaz https://try.circle.so/517alpjttqo4 (stačí mi po objednání napsat a já vám kurz zpřístupním).

 

Máte otázky?

 

Jednoduše mi napište na luciehaberlova@protonmail.com, ráda vám na vše odpovím.

 

Mohlo by vás bavit…

Podívejte se na další články.

Inspirace není nikdy dost. Podívejte se na další články, které by vás mohly zajímat.

Pošli mi šablonu stránky pro Instagram bio!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu layout šablony pro Divi i s instrukcemi pro nasazení a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Chci vytvořit svůj prodejní funnel!

Naskočte do 5denní výzvy Vytvořte funkční prodejní funnel v 5 krocích. Každý den vám přijde 1 e-mail s obsahem lekce a konkrétními úkoly, které máte splnit. Z odběru mých e-mailů se můžete kdykoliv odhlásit.

You have Successfully Subscribed!

Chci e-book Brand nejsou jen barvy

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu pracovní listy, které vám pomohou objevit a komunikovat hlubší smysl vlastní značky.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Pošli mi šablony stories pro lepší engagement!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu odkaz na upravitelnou šablonu stories i s instrukcemi pro použití a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Pošli mi šablony stories pro uvedení nového produktu!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu odkaz na upravitelnou šablonu stories pro launch i s instrukcemi pro použití a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!