5 tipů, jak natáčet videa pro Reels, Shorts a TikTok, i když vám to vůbec nejde…

60 vteřinový minikurz

Natáčejte Reels. Je to ta nejjednodušší cesta, jak si na sítích upevnit pozici špičky v oboru a průběžně rozšiřovat svoje publikum a klientelu.

Nemusíte před svým publikem tančit. Stačí, když budete sdílet to, co víte a umíte – a co vaše publikum potřebuje slyšet.

Bonus – aneb aplikace, které používám

01

Natáčení videa a teleprompter

Používám aplikaci Reveal pro iPhone. Má v sobě funkci vyhlazení obličeje a zvýraznění obočí (nepoužívejte ji na šířku, pokud nechcete pomrkávající obočí na zdi vedle sebe 🙂 ). Teleprompter používám spíše výjimečně, ale v tomhle videu použitý je. Je potřeba si u něj trochu vyzkoušet, kam máte koukat, abyste vypadali přirozeně.

Mám placenou verzi aplikace, stála mě kolem 900 Kč / rok.

02

Střih

Přímo v aplikaci Instagram v editoru pro Reels. Ve chvíli, kdy video dostříháte, můžete si ho v posledním kroku před zveřejněním uložit po kliknutí na 3 tečky vpravo nahoře (pokud už jste na obrazovce s náhledovým obrázkem a popisem, musíte o krok zpátky).

Pokud přidáváte do videa hudbu, zkuste to udělat až po uložení – někdy se vám stažení s ní podaří (a někdy ne), ale hudba licencovaná pro Instagram vám nemusí projít na TikToku a YouTube. Stáhněte – a hudbu doplňte až potom (a na dalších platformách přímo v nich).

03

Titulky

Jsem velký fanda titulkování videí. Nikdy nevíte, kdo vaše video sleduje v tramvaji, v práci, doma v obýváku, když tam sedí celá rodina… Někdy si prostě zvuk pouštět nechcete. Pokud nemáte titulky – k vašemu videu už se sledující nejspíš nevrátí.

Používám aplikaci Captions pro iPhone, která titulky i v češtině generuje automaticky – a jdou následně opravit, pokud někde nesedí, případně posunout na místo, kde vám nezakrývají obličej.
Mám placenou verzi za cca 200 Kč / měsíc.

A to je všechno. Víc toho vážně nepotřebujete…

Ahoj, jsem Lucie!

A umím vám pomoct se sociálními sítěmi.

Stála jsem za zády několika úspěšným influencerům a pomohla jsem nastartovat sociální sítě udržitelným způsobem celé řadě malých podnikatelů.

A můžu pomoci i vám.

Jak? Můžete si se mnou dát termín na konzultaci, nebo se podívat na některou z mých MasterClass na téma sociální sítě. Ty už sice netrvají jen minutu, ale slibuji vám, že vás během necelé hodiny dokážu naučit ty nejlepší techniky zahraničních hvězd marketingu. Tak, abyste je mohli hned začít používat!

Pošli mi šablonu stránky pro Instagram bio!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu layout šablony pro Divi i s instrukcemi pro nasazení a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Chci vytvořit svůj prodejní funnel!

Naskočte do 5denní výzvy Vytvořte funkční prodejní funnel v 5 krocích. Každý den vám přijde 1 e-mail s obsahem lekce a konkrétními úkoly, které máte splnit. Z odběru mých e-mailů se můžete kdykoliv odhlásit.

You have Successfully Subscribed!

Chci e-book Brand nejsou jen barvy

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu pracovní listy, které vám pomohou objevit a komunikovat hlubší smysl vlastní značky.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!