Sociální síť Threads ve čtvrtek 14. 12. v ČR. Chcete tam být?

On: Pro 12, 2023

Ve čtvrtek v poledne by se sociální síť Threads z dílny Meta měla otevřít evropskému publiku.

Chcete na ní být?

No, za mě spíš ne…

Co jsou Threads?

Ve zkratce: Twitter od Instagramu. Síť je založená na krátkých zprávách (tzv. mikrobloggingu) do 500 znaků – a lze na ni přidávat i obrázky a videa v délce do 5 minut.

V Americe doprovázel její spuštění obrovský boom mezi online podnikateli – všichni nadšeně psali o tom, jak už mají aktivní účet a jak je to super. A pak se stalo přesně to, co jsem od začátku předpokládala…

…uživatelé zvyklí na nablýskaný Instagram na mnohem jednodušší platformě prostě a jednoduše nevydrželi. Na síti podle odhadů zůstává asi 1/6 těch, kdo se do ní zaregistrovali. V celkových číslech to není úplně málo, ale bavíme se o amerických číslech. Budou ta česká následovat?

No, to je druhá věc…

Threads jenom pro čtení

V EU Threads naráží na GDPR a ePrivacy a spekulovalo se, jestli se v EU vůbec objeví. Aktuální odpověď zní – ano, ale zatím asi pouze ke čtení.

Podle zpráv, které zatím o Threads v EU kolují, na síti sice půjde založit účet a bude možné si i v ČR stáhnout aplikaci – ale příspěvky pravděpodobně přidávat nepůjde. Budete si tedy moct pouze prohlížet obsah přidaný uživateli v zemích, kde Threads na problémy s osobními údaji nenarážejí.

Do reálného spuštění jsou to sice všechno jen odhady z dostupných zdrojů informací, ale tvrdí to třeba The Wall Street Journal.

Pár praktických informací

Na Threads získáváte automaticky stejné uživatelské jméno, jako na Instagramu. Čili registraci na síti jen tak pro strýčka Příhodu úplně řešit nemusíte.

Pokud nechcete spuštění sítě prošvihnout, otevřete si aplikaci Instagramu, ťukněte na lupu vyhledávání a do řádku napište slovo ticket. Na konci řádku se objeví růžová vstupenka, na kterou stačí kliknout a nastavit připomenutí.

Budou vás Threads bavit?

Pokud nepatříte k fanouškům někdejšího Twitteru, nejspíš ne. Je to stejný formát, možná jen s trochu jinou cílovkou – která mu ale ve velké míře nepřichází na chuť.

Jestli vás mikroblogování baví, založila bych si účet spíš na X (dříve Twitter), kde už základna uživatelů oceňujících tento formát je – a nebo na rychle rostoucím Mastodonu, kde se aktuálně dá prosadit docela rychle i v českém rybníčku (můj muž tam aktuálně patří mezi TOP 50 českých autorů, aniž by se o to nějak zásadně snažil…).

Mohlo by vás bavit…

Podívejte se na další články.

Inspirace není nikdy dost. Podívejte se na další články, které by vás mohly zajímat.

Pošli mi šablonu stránky pro Instagram bio!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu layout šablony pro Divi i s instrukcemi pro nasazení a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Chci vytvořit svůj prodejní funnel!

Naskočte do 5denní výzvy Vytvořte funkční prodejní funnel v 5 krocích. Každý den vám přijde 1 e-mail s obsahem lekce a konkrétními úkoly, které máte splnit. Z odběru mých e-mailů se můžete kdykoliv odhlásit.

You have Successfully Subscribed!

Chci e-book Brand nejsou jen barvy

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu pracovní listy, které vám pomohou objevit a komunikovat hlubší smysl vlastní značky.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Pošli mi šablony stories pro lepší engagement!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu odkaz na upravitelnou šablonu stories i s instrukcemi pro použití a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!

Pošli mi šablony stories pro uvedení nového produktu!

Vyplňte své jméno a e-mail a já vám pošlu odkaz na upravitelnou šablonu stories pro launch i s instrukcemi pro použití a úpravy.

Skvěle! Teď stačí ověřit adresu!